Hvorfor får jeg beskjed om "Ingen skrivetilgang i ISD"?

NIF har nå lansert en ny versjon av integrasjonen med Idrettens Sentrale Database (medlemsdatabasen). I denne forbindelse krever også NIF at klubben bekrefter at de ønsker å bruke IdrettenOnline medlemsadministrasjon for at vi skal kunne legge til dine data i medlemsdatabasen.

Denne bekreftelsen har NIF ennå ikke mottatt fra din klubb.

Du må gjerne kontakte Per og Camilla på vår support-telefon 23 65 10 30 mandag til fredag 10:00-18:00 så hjelper de deg, eller du kan klikke på "Åpne veilederen" så får du en veileder på hva du selv kan gjøre for å sende bekreftelse til NIF.

Ta alltid kontakt med oss om du lurer på noe.

Åpne veilederen

Hva er ISD?

ISD står for "Idrettens Sentrale Database" og er databasen som holder på all informasjon om medlemmer, frivillige og ansatte, inklusiv roller og tilknytning til norsk idrett. Det refereres også til som "Idrettens medlems- og organisasjonsregister".

Hva betyr det å ikke ha skrivetilgang?

Du har fått en melding om at du ikke har skrivetilgang i ISD. Dette betyr at medlemskap du legger til-/fjerner fra klubben din-, og profilinformasjon du oppdaterer hos medlemmene dine ikke oppdateres i andre systemer innad i idretten, f.eks.: Sportsadmin, Min Idrett eller systemer i bruk av særforbundene.

Trenger vi skrivetilgang?

Som medlem av Norges Idrettsforbund er klubben pliktig å vedlikeholde et godkjent, elektronisk medlemssystem. Idrettenonline kan brukes for å oppfylle disse pliktene, men bare med aktiv skrivetilgang.

Hvordan får vi skrivetilgang?

Klubben får skrivetilgang i ISD ved at leder informerer ved epost til support@idrettsforbundet.no om at klubben ønsker å benytte IdrettenOnline som medlemssystem. Idrettsforbundet vil sannsynligvis skrive en epost tilbake om å bekrefte valg av medlemssystem og denne må igjen svares av leder for klubben.

Konsekvenser ved valg av medlemssystem

Idrettsforbundet tillater ikke bruk av flere medlemssystem samtidig. Ved overgang til IdrettenOnline vil funksjoner som gjør endringer på klubbens medlemsmasse etterhvert bli deaktivert i andre systemer klubben har brukt tidligere. Det vil fremdeles være mulig å utføre organisasjonelle oppgaver der dette er relevant, f.eks. KlubbAdmins "Samordna rapportering" o.l.

Regelen om å måtte velge ett medlemssystem gjør det noe mer tungvint å prøve ut systemer, men klubben kan teste ut IdrettenOnline uten skrivetilgang før noe blir bestemt.

Hvilke fordeler har IdrettenOnline som medlemssystem?

IdrettenOnline sender automatiske purringer på SMS og e-post helt gratis, og du kan sende info til medlemmene eller innad i styret kostnadsfritt via app og epost.

Betalingsløsningen er allerede klar for å fakturere.

Klubbadmin og andre løsninger belaster klubben et gebyr per betaling der pris varierer ut fra hvilken betalingsløsning som er benyttet for den enkelte transaksjon. IdrettenOnline har et fast påslag på k 12,- og eventuelle ekstrautgifter for Vippsbetaling/Kort påkostes de medlemmer som velger dette som betalingsmetode.

Mange mener at IdrettenOnline er enklere å bruke.

I tillegg til å ha dekket alt av funksjonalitet som finnes i KlubbAdmin så har vi:

• Lagsider: Legg inn medlemmer i lag og gi trener/oppmenn/lagleder administratortilgang til å legge ut nyheter, treninger og sende meldinger til sine medlemmer
  • Medlemsapp der medlemmet kan få full oversikt over relevante nyheter og arrangement i klubben og eventuelt treninger/informasjon fra lag med mulighet for påmelding/billettkjøp direkte i app. I appen kan man også sende meldinger internt i grupper/lag, se sine ubetalte avgifter og se sitt medlemskort.
  • Automatiske purringer, dette er kostnadsfritt, på ubetalte avgifter både på e-post og SMS som øker innbetalingsprosenten drastisk uten mye ekstra jobb.
  • Utsendelse av informasjon til medlemmer når man publiserer en ny nyhet på e-post
  • Nyhetsbrev til medlemmer
  • Enklere påmelding på arrangement med oversikt over arrangement man har deltatt på for medlemmet
  • Lukkede arrangement bare for medlemmer
  • Styrerom
  • Forenklet innmeldingsskjema
  • Ryddigere familiegrupper
  • Booking lukket for medlemmer
  • Et team som hører på tilbakemeldinger og forslag på forbedringer og lanserer nye oppdateringer minimum 2 ganger i uka basert på hva klubbene ønsker og trenger

Hva gjør vi for å bytte?

Følg knappen på høyre for å åpne veilederen.